Интегрирана база данни и дигитализирана информация, свързана с културната идентичност на ромската общност в Община Поморие

Създаване на центрове за социално включване на маргинализирани общности на територията на Община Поморие

Моето училище

(съчинение)

Казвам се Бояна и съм ученичка в първи клас. Училището ми носи името на Христо Ботев. Той е бил добър приятел с Васил Левски. Класната ни стая е пълна с рисунки, шкафчета и чинове. Тя е най-хубавата класна стая! Моите учителки са много добри и мили. Да си е ученик е хубаво, но и трудно. Децата трябва да ходят на училище, за да се научат да четат и пишат и да смятат, а и е хубаво, защото намираш много нови приятели.

Бояна Атанасова -1 клас

ОУ „ Христо Ботев“ гр. Поморие

1


 

Моето училище

(съчинение)

Казвам се Стефан и съм ученик в първи клас. В училище много ми харесва да решавам задачи по математика и часовете по музика. Моята класна стая е голяма, топла и украсена от госпожите. Има голяма бяла дъска, на която решаваме задачи и понякога ни прожектират уроци. Много харесвам стаята ни. Моите учителки са много добри. Те ни учат и ни помагат, когато ни е трудно, а когато сме непослушни ни се поскарват. Когато си ученик, получаваш знания и играеш и затова е много хубаво. Харесва ми в училище и не искам нищо да се промени. Трябва да ходим в училище, за да сме грамотни и възпитани.

Стефан Якимов -1 клас

ОУ „ Христо Ботев“ гр. Поморие

2


 

Моето училище

(съчинение)

Казвам се Ферди и съм ученик във втори клас. Моето училище се казва Христо Ботев. Голямо е и скоро го боядисаха и стана още по-хубаво. В училище ми харесва да играя на футбол и да рисувам. Трудно ми е да пиша диктовки. Учителите ми са добри, но понякога строги, когато станем много шумни. Човек трябва да ходи на училище, за да се научи да чете, пише и смята. Така ще стане умен и ще има хубава работа и ще може да шофира.

Ферди Алексиев -2 клас

ОУ „ Христо Ботев“ гр. Поморие

3


 

Моето училище

(съчинение)

Училището е място, където децата се учат. То е забавно. В него четем, пишем, рисуваме и учим много неща. Имаме физическо възпитание и спорт и играем на двора или в салона. Правим и картички и участваме в благотворителен базар за Коледа. Тази година по математика научихме таблицата за умножение и деление. Имам много приятелки, но най-много обичам да играя с Емилия.

Ася Палова -2 клас

ОУ „ Христо Ботев“ гр. Поморие

4


 

Моето училище

(съчинение)

Аз харесвам моето училище. То ме научи да чета и пиша, ако го нямаше, нямаше да мога да правя тези неща. Обичам децата и учителите. Преди много се страхувах от училището и си мислех, че ще ми е много трудно, но открих нови приятели. Когато някой се чувства зле, госпожата го утешава. Колкото повече деца идват в училище, толкова по-хубаво става.

Исус Алексиев -2 клас

ОУ „ Христо Ботев“ гр. Поморие

5


 

Категория: