Интегрирана база данни и дигитализирана информация, свързана с културната идентичност на ромската общност в Община Поморие

Създаване на центрове за социално включване на маргинализирани общности на територията на Община Поморие

Съвети

Родителите сега са доста отговорни и много по-активни спрямо децата.В същото време ,натоварвайки детето те не винаги съотнасят това с неговото желание.Ние често не знаем ,какво наистина ще му е нужно на детето за живота му в бъдеще.Дали ще са му необходими всички тези навици и знания.Да погледнем началото на 21 век.Какво е било на почит-програмирането. Програмистите са били богове,и все още това си е много търсена и добре платена работа,но вече придобива масов характер.Сега всяко дете има достъп до устройства,електронни игри и компютри робототехниката се развива и навлиза в домовете ни.Какво ли ще бъде търсенето в близко бъдеще.Какво не могат да правят роботите и свръх компютрите? Роботите не могат да общуват,те нямат креативността,не притежават творческото мислене не могат да бъдат състрадателни-всичко това което притежава един човек.

Ние не трябва да се страхуваме от новото време,а трябва да подготвим детето към това,да може само да поставя целите,да прави избори,да разбира желанията си,да ги осъществява.Ако не може да постигне нещо ,да може да го възприема нормално,без тежки кризи,да продължава напред,да поставя други цели.

За съжаление ,далеч не всички хора сега работят по специалността.Живота за в бъдеще се променя още по-стремително.В дадена ситуация ,трябва да подготвим децата си ,за да могат да се справят с утрешния ден.Ако децата не успеят с нашата помощ да изградят следните качества,необходими независимо от същността на професията,избрана от тях,те ще бъдат щастливи.

  1. Твърдост на характера
  2. Самоконтрол
  3. Енергичност
  4. Социален интелект
  5. Благодарност
  6. Оптимизъм
  7. Любознателност

Най интересно е ,че всички тези качества могат да бъдат развити при детето,независимо от темперамента,от особеностите на характера ,от това какви са се родили.Съществуват методики за развиване на тези качества.

Разбира се ,генетиката определя много в нашия живот.

50% - генетическа предразположеност

10% - среда

40% - нашите мисли ,действия ,свободната воля

Много е важно тези качества да развиваме и в себе си ,което ще помогне на детето да бъде здраво и щастливо.Нищо не работи така добре ,както личния пример на родителите.

 mar

Заедно ще се справим “

Мария Цепиелик

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Категория: